Goedkope elektrische fiets kopen? Maak gebruik van deze vier tips

Goedkope elektrische fiets kopen? Maak gebruik van deze vier tips

Steeds meer mensen willen een goedkope elektrische fiets kopen. Het brengt immers vele voordelen met zich mee. Je kunt namelijk er niet alleen probleemloos tegen de wind in of een heuvel op ermee fietsen, het laat je ook heerlijk snel fietsen.

 

Voor sommige mensen is er echter een obstakel bij het aanschaffen van een elektrische fiets, namelijk de prijs. Elektrische fietsen hebben namelijk de reputatie niet goedkoop te zijn. Maar dat is vaak helemaal niet het geval. Je kunt een goedkope elektrische fiets kopen, maar daarbij is vaak wel wat hulp en kennis vereist. Daarom geven we je in deze blog vier tips voor een goedkope elektrische fiets kopen.

Een goedkope elektrische fiets kopen via tweedehandse wijze

Net zoals bij normale fietsen, kun je bij elektrische fietsen ook een goede elektrische fiets kopen door te kijken naar tweedehands fietsen. Natuurlijk geeft het aanschaffen van een eerstehandse fiets wel een kick doordat alles er gloednieuwe uitziet, maar compenseert dat voor de prijs? De meeste tweedehands elektrische fietsen zien er namelijk ook nog steeds prachtig uit. Vaak zijn ze nog in een mooie conditie, waardoor jij geen groot verschil zal merken tussen een eerstehands of tweedehands fiets. En als kers op de taart is de prijs vanzelfsprekend ook gunstiger.

Wees creatief met de showmodellen

Wist jij dat showmodellen van producten vaak tegen een gereduceerd tarief aangeboden worden? Dit komt doordat deze producten al licht gebruikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan een demonstratie van een product. Er kunnen daardoor hele lichte gebruikssporen op zitten, wat ervoor zorgt dat de prijs van een showmodel lager is dan van een ander model. Wanneer jij dus flinke korting wilt krijgen op een elektrische fiets, is het altijd slim om te vragen of de leverancier bereid is een showmodel tegen een lagere prijs te verkopen. 

Houd kortingsacties in de gaten

Een derde tip voor een goedkope elektrische fiets kopen, is om kortingsacties in de gaten te houden. Af en toe verkopen leveranciers of winkels van elektrische fietsen hun fietsen tegen lagere prijzen dan gewoonlijk. Denk dan bijvoorbeeld aan Black Friday acties bij Vansprint.nl, maar ook wanneer de winter eraan komt, gebeurt dit frequent. Dit komt doordat mensen in het algemeen minder fietsen tijdens de winter, waardoor er minder vraag naar elektrische fietsen is. De prijzen worden daardoor verlaagd, zodat jij heerlijk toe kan slaan. Houd dus goed in de gaten wanneer elektrische fietsenwinkels kortingsacties houden, zodat een goedkope elektrische fiets kopen appeltje-eitje is.

 

VanSprint – Uw e-bike specialist

Het voordeel van een nieuw model
Tot slot is het belangrijk bij een goedkope elektrische fiets kopen dat je in de gaten houdt of er nieuwe modellen in  de binnenkomende tijd arriveren bij elektrische fietsenwinkels. Het is namelijk zo dat de meeste elektrische fietsenwinkels hun oude modellen weg willen doen wanneer de nieuwste modellen arriveren. Hierdoor kun jij een elektrische fiets voor een zachte prijs aanschaffen. Houd dit dus goed in de gaten om volop te kunnen profiteren.

Geef een reactie